Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Pysy ajan tasalla jätevesiasioista Jätevesioppaan avulla
02.09.2016

Pysy ajan tasalla jätevesiasioista Jätevesioppaan avulla

Pysy ajan tasalla jätevesiasioista Jätevesioppaan avulla

Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry:n verkkopalvelu uudistui

Kymmenet tuhannet haja-asutusalueiden asukkaat ja mökkeilijät etsivät tietoa siitä, kuinka käsitellä ja johtaa jätevetensä tontillaan mukavasti, hygieenisesti ja asianmukaisesti ilman ylimääräisiä kustannuksia. Useita kiinnostaa myös, mitä kunta ja lainsäätäjä jäteveden käsittelyltä edellyttävät. Lainsäädäntöön onkin odotettavissa muutoksia tulevan syksyn aikana. Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto jäsenyhdistyksineen kokoaa ja julkaisee ajankohtaista tietoa haja-asutuksen jätevesiasioista verkkosivulleen Jätevesiopas osoitteessa www.vesiensuojelu.fi/jatevesi ja antaa jätevesineuvontaa alueellisesti aina tontille asti.

Jätevesioppaassa on runsaasti perustietoa jäteveden käsittelyn vaihtoehdoista, järjestelmien huollosta sekä siitä, kuinka jätevesijärjestelmää rakentaessa tulee edetä. Sivustolta löytyy myös kokoelma kunnallisia määräyksiä ja yhteystietoja sekä alan ammattilaisten hakukone, josta voi etsiä mm. oman kunnan alueella toimivia jätevesisuunnittelijoita. Sivustolle päivitetään tärkeimmät haja-asutuksen jätevesiuutiset. Jätevesioppaan tavoitteena on tarjota asukkaalle ja mökkeilijälle rautaisannos jätevesitietämystä yhdeltä luukulta suomen ja ruotsin kielellä. Jätevesiopas tunnettiin aiemmin nimellä Opas jätevesien maailmaan. Se on kokenut nimenmuutoksen lisäksi laajemman uudistuksen palvellakseen erityisesti asukkaita entistä paremmin.

Oman jätevesitilanteensa selkeyttämisessä voi hyödyntää myös vesiensuojeluyhdistysten maksuttomia jätevesineuvontapalveluita, joista saa tietoa puhelimitse ja sähköpostitse, mutta myös henkilökohtaisesti eri tilaisuuksissa. Ympäri Suomea työskentelevät jätevesineuvojat voivat pyydettäessä tulla jopa tontille asti katsomaan. Jätevesineuvontaa kannattaa tiedustella lähimmästä vesiensuojeluyhdistyksestä. Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liitto ja useimmat alueelliset vesiensuojeluyhdistykset ovat myös facebookissa (www.facebook.com/vesiensuojelu).

Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry
Pekka Kansanen
Toiminnanjohtaja

Lisätiedot:
Minttu Peuraniemi
Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry
019-568 2969
etunimi.sukunimi@vesiensuojelu.fi

Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry on 11, lähes koko maan kattavan, alueellisen vesiensuojeluyhdistyksen katto-organisaatio. Liiton pyrkimyksenä on vesien suojelu ja hoitaminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, asiaperusteisesti ja puolueettomasti antaen erityispainoa luonnontieteelliselle ja teknis-taloudelliselle asiantuntemukselle. Liitto antaa lausuntoja vesien- ja ympäristösuojeluun liittyvissä kysymyksissä, suorittaa neuvontaa ja valistusta sekä toteuttaa ympäristönäytteenottoon liittyvää koulutusta. Liitolla on keskeinen merkitys alueellisten vesiensuojeluyhdistysten ja niiden omistamien yhtiöiden välisen yhteistyön kehittämisessä.

 


Lähettäjä
Hajavesi-hanke
02.09.2016
Viimeksi muokattu
09.09.2016
Teemat: hajavesi, luvy