Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Porlan Järviluontoseikkailussa 100 ja 1 tarinaa!
06.06.2017

Porlan Järviluontoseikkailussa 100 ja 1 tarinaa!

Porlan Järviluontoseikkailussa 100 ja 1 tarinaa!

Tervetuloa seikkailemaan Porlan poluille koko perheen voimin la 17.6.2017 klo 10–14.

Suomi täyttää tänä vuonna 100 ja Porla 101 vuotta – Järviluontoseikkailun 2017 teema onkin 100 ja 1 tarinaa. Tapahtumassa kuullaan erilaisia tarinoita Porlan historiasta ja nykypäivästä. Järviluontoseikkailussa pääset myös tutustumaan lintuihin, kasveihin ja puihin, seilaamaan lautalla, kiipeilemään ja ihmettelemään mitä kummallisimpia vesiötököitä. Matkan varrella voi istahtaa kannon nokkaan kuuntelemaan satuja, tervehtiä oikeaa rapua ja tuijottaa ahventa silmiin. Poluilla tapaat myös hauskoja ja hellyttäviä satuhahmoja, joilla on uskomattomia juttuja kerrottavanaan. Porlan sääasemaan pääsee tutustumaan opastuksen kera. Matkan päätteeksi syödään eväät nuotiolla. Myös suosikkihahmo Hiisi sekä hauskat tuttavuudet Raakku ja Lohi ovat mukana Porlan järviluontoseikkailussa.

Porlan järviluontoseikkailussa on tänä vuonna mukana vanhoja tuttuja sekä aivan uusia rasteja. ”Porlan järviluontoseikkailussa on ennätysmäärä rasteja ja yhteistyökumppaneita. Paikalliset tahot ovat lähteneet innolla mukaan koko perheen luontoseikkailun järjestämiseen!”, iloitsee tapahtuman koordinaattori Ekaterina Ikonen.

Kerro tarinasi Porlasta!

100 ja 1 tarinaa -teeman yhteydessä kerätään yleisön tarinoita Porlasta. ”Keräämme tapahtumaa varten tavallisten ihmisten tarinoita Porlasta, arkisista muistoista, kohtaamisesta luonnon kanssa. Tarinat voivat olla muutaman rivin pituisia tai pidempiä. Lapsilta toivomme myös mielikuvitustarinoita!”, kertoo Susanna Komulainen Lohjan seudun ympäristöyhdistyksestä. Tarinoita kerätään tapahtumapäivään saakka postitse ja verkkolomakkeen kautta. Tarinoita voi lähettää myös Facebookin kautta kuvien tekstien muodossa julkaisemalla ne Järvikeskus Porla -sivulla. ”Käytämme tarinoita järviluontoseikkailun juonnon pohjana ja yhteystiedot jättäneiden kesken arvomme palkintoja”, Komulainen toteaa.

Tapahtuman sisäänpääsy on maksuton. Vierailijat voivat tukea järviluontoseikkailun järjestämistä ostamalla tapahtumassa myytäviä arpoja ja kahvilatuotteita. Myynnillä pyritään turvaamaan tapahtuman järjestäminen myös jatkossa. Lapsille tarjoamme eväät ilmaiseksi. Porlan järviluontoseikkailu järjestetään pääosin talkoovoimin, ja koordinoinnista vastaa Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry. Kaikkien mukana olevien yhdistysten, yritysten ja kaupungin panos on ollut tärkeässä roolissa tapahtuman toteuttamiseksi.

Kulku Porlaan tapahtuu Liessaarenkadun kautta, Lohjan terveysaseman ja palvelutalon välistä. Toivomme, että tapahtumaan tullaan jalkaisin liikenteen ruuhkautumisen estämiseksi. Autot tulee pysäköidä etäälle Porlasta.

Porlan järviluontoseikkailua ovat järjestämässä:
Ilmatieteen laitos, Kisakallion urheiluopisto, Lohjan harrastajanäyttelijät, Lohjan kalaseura, Lohjan kameraseura, Lohjan kaupunki, Lohjan liikuntakeskus, Lohjan lintutieteellinen yhdistys Hakki, Lohjan Nummitytöt, Lohjan seudun ympäristöklusteri, Lohjan seudun ympäristöyhdistys , Lohjanjärven kalastusalue, Lohjanjärven suojeluyhdistys, Luksia, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö, Mainostoimisto AD-Office, Ravanti Events ja Virkkalan VPK.

Tarinoita pyydetään toimittamaan ensisijaisesti verkkolomakkeen kautta.
Sähköposti: vesi.ymparisto(a)vesiensuojelu.fi, otsikoksi ”Minun Porlani”
Postiosoite: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, PL 51, 08101 Lohja, otsikoksi ”Minun Porlani”


Lähettäjä
LUVY
06.06.2017
Viimeksi muokattu
06.06.2017
Teemat: hiidenvesi, luvy, porla