Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Lohjan seudun ympäristöklusteri mukana energiansäästöviikolla – mittareita lainattavissa kirjastosta
09.10.2017

Lohjan seudun ympäristöklusteri mukana energiansäästöviikolla – mittareita lainattavissa kirjastosta

Lohjan seudun ympäristöklusteri mukana energiansäästöviikolla – mittareita lainattavissa kirjastosta

Lohjan seudun ympäristöklusteri osallistuu 9.–13.10. järjestettävän energiansäästöviikkoon Lohjalla, Inkoossa ja Siuntiossa.

Energiansäästöviikko järjestetään joka vuosi samalla viikolla, viikolla 41. Energiansäästöviikkoa on vietetty jo 20 vuoden ajan ja energiansäästöviikon valtakunnallisena koordinoijana ja organisoijana toimii Motiva (www.motiva.fi).

Energiansäästöviikkoon liittyen Lohjan kaupunki julkaisee yhden energiansäästövinkin joka päivä kaupungin nettisivuilla. Viikon vinkin löytää Lohjan kaupungin internetin etusivulta, ajankohtaista kohdasta: www.lohja.fi sekä Asukas – ympäristö ja luonto – kestäväkehitys.

Lohjan seudun ympäristöklusteri lainaa kuntalaisille kuntalaisille infrapunamittareita, joilla voi mitata kotitalouden mahdollisia lämpövuotoja ja pistorasiaan laitettavia energiankulutusmittareita, joilla voidaan mitata erilaisten sähkölaitteiden energiankulutusta. Lohjan ympäristöklusteri on hankkinut myös lämpökameran, jolla voi tarkastaa esimerkiksi kiinteistöjen lämpöeristyksiä. Mittaa nyt kotisi laitteiden ja valmiustilojen kulutukset ja ryhdy energian säästötalkoisiin! Mittareita on lainattavissa kirjastoissa. Laina-aika on 2 viikkoa. Lisätiedot mittareiden ja kaupungin vinkkien osalta Risto Murto, Lohjan kaupungin ympäristöpäällikkö, p. 050 5675911, risto.murto(a)lohja.fi.

Lohjan seudun ympäristöklusteri on alueen yritysten, kuntien ja yhteisöjen perustama yhteistyö- ja oppimisverkosto, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää jäsentensä toimintaa, lisätä jäsentensä henkilöstön osaamista sekä kehittää viestintää ja jäsenten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Ympäristöklusterin jäsenet 2017: ENVIMETRIA OY, HELSINGIN METALLIPURKAUS OY, INKOON KUNTA, LOHJAN KAUPUNKI, LOHJAN PUHTAANAPITO KY, LUKSIA, LÄNSI-UUDENMAAN VESI JA YMPÄRISTÖ RY, LOHJA OY, NORDIC WATERPROOFING OY, NORDKALK OYJ ABP, NOVAGO OY, ROSKN ROLL OY AB, SAPPI FINLAND OPERATIONS OY ja SIUNTION KUNTA

Lohjan seudun ympäristöklusteriin voivat liittyä jäseniksi yritykset, kunnat ja yhteisöt/koulutusorganisaatiot. Jäsenkokous päättää jäseneksi hyväksymisestä.

Lisätietoja:
Jaana Pönni
klusterin koordinaattori
Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry
puh 050 575 1738
jaana.ponni(at)vesiensuojelu.fi


Lähettäjä
LUVY
06.10.2017
Viimeksi muokattu
09.10.2017
Teemat: luvy