Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Tarvitsemme Uudenmaan vesistökunnostusverkoston!
24.01.2018

Tarvitsemme Uudenmaan vesistökunnostusverkoston!

Tarvitsemme Uudenmaan vesistökunnostusverkoston!

Alueelliset vesiensuojeluyhdistykset esittäneet Uudenmaan maakuntahallintoa valmisteleville vesistökunnostusverkoston resurssointia.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö yhdessä Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry:n, Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n, Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:n ja Suomen vesiensuojeluyhdistysten liiton kanssa jätti tänään 24.1.2018 Uudenmaan maakuntahallinnosta vastaaville esityksen Uudenmaan vesistökunnostusverkostosta.

Esityksen sisältönä on, että maakuntahallinnon yhteyteen tulee järjestää viranomaisen rinnalla toimiva, omaehtoista kansalaistoimintaa palveleva neuvonta-, aktivointi- ja koordinointitoimi, joka varmistaa alan asiantuntemuksen tehokkaan hyödyntämisen ja vesienhoitosuunnitelmien mukaisten toimenpiteiden kustannustehokkaan ja kansalaisia osallistavan toteutuksen.

Uudenmaan vesistökunnostusverkoston toimintaan ja koordinointiin tulee maakuntauudistuksen yhteydessä varata riittävästi resursseja. Panostus paikallisten toimijoiden aktivointiin, neuvontaan ja osallistamiseen yhteistyöverkostoja koordinoimalla on tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpää ja tuottaa merkittäviä kerrannaisvaikutuksia maakunnan vesien tilan parantumisen, ulkopuolisen rahoituksen saamisen sekä alan hanketoiminnan ja vesistöihin liittyvän elinkeinotoiminnan ja matkailualan toimintamahdollisuuksien parantuessa. Verkoston toiminnan koordinointi on Uudellamaalla luontevaa järjestää ja resursoida osaksi alueella toimivien alueellisten vesiensuojeluyhdistysten toimintaa.

Lausunto maakuntauudistusta valmisteleville tahoille 2018


Lähettäjä
Hajavesi-hanke
24.01.2018
Viimeksi muokattu
13.02.2018
Teemat: luvy, siuntionjoki