Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Energian ja ravinteiden kierrätyksen uudet mahdollisuudet vesihuollossa
11.12.2018

Energian ja ravinteiden kierrätyksen uudet mahdollisuudet vesihuollossa

Energian ja ravinteiden kierrätyksen uudet mahdollisuudet vesihuollossa

Mihin vesihuolto on menossa? Tätä pohdittiin KEHÄ-hankkeen tulosseminaarissa 31.10.2018 Hämeenlinnassa.

Seminaarin asiantuntijaesitykset on julkaistu hankkeen sivuilla.

Sini Pöytäniemi, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä esitteli seminaarissa Länsi-Uudellamaalla toteutettua pilottia hajajätevesitiedon sähköisen tiedonkeruun toteuttamisesta. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry loi ja testasi osana Kehä-hanketta menettelytapaa digitaaliseen tiedonkeruuseen haja-asutusalueilla sijaitsevista kaivoista ja jätevesijärjestelmistä. Tietoinventaariolla selvitettiin mitä tietoa eri tahot tarvitsevat ja missä tiedot nykyisin sijaitsevat. Yhteistyössä jätevesineuvonnan kanssa luotiin paikkatietopohjainen tietokanta sekä mobiililaitteella toimiva lomake tiedon siirtoon kiinteistöltä tietokantaan ja sieltä tiedon käyttäjille eli neuvontajärjestölle ja kunnalle.

Muiden esitelmien aiheina olivat vesihuollon energiatehokkuuden ja ravinteiden kierrätyksen kehittäminen. Vesihuollon tulevaisuuden näkymiä pohdittiin niin vihreän talouden, resilienssin, viennin kuin tutkimuksen ja kehityksen näkökulmista.

Marraskuun lopussa päättyneen KEHÄ-hankkeen päätavoitteena oli tehostaa sitoutuvan energian ja/tai ravinteiden kierrätystä ja uudelleenkäyttöä kunnallisessa ja maatalouden vesihuollossa ja laajemminkin vesiliiketoiminnassa taloudellisesti ja luontoa säästävällä tavalla.

Hankkeen toteuttivat Hämeen ammattikorkeakoulu, Aalto yliopisto, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Suomen ympäristöopisto Sykli Oy sekä Laurea ammattikorkeakoulu Oy. Toteuttajien lisäksi hanketta rahoittivat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto.


Lähettäjä
LUVY
11.12.2018
Viimeksi muokattu
11.12.2018