Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Pitkäaikainen puheenjohtaja Kalevi Keynäs kuollut
16.01.2019

Pitkäaikainen puheenjohtaja Kalevi Keynäs kuollut

Pitkäaikainen puheenjohtaja Kalevi Keynäs kuollut

LUVYn hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Kalevi Keynäs siunattiin haudan lepoon Hangossa 12. tammikuuta. Hän toimi puheenjohtajana vuosina 1977-1992. Yhdistystämme edusti hautajaisissa silloinen toiminnanjohtajamme Stig Lönnqvist.

Stig Lönnqvistin muistelua Kalevi Keynäsistä:

Kalevi valittiin puheenjohtajaksi yllättävällä tavalla. Yleensähän puheenjohtaja edustaa jotain isoa jäsenkuntaa ja on joko johtava poliitikko tai virkamies. Kalevi ei ollut kumpaakaan eikä hänen työnantajansa Helsingin Yliopisto ollut edes yhdistyksen jäsen. Lisäksi hän oli intohimoinen luonnonsuojelija, mikä saattoi pelottaa esim. teollisuusjäseniä. Hänet valittiin siis aika lailla asiantuntijana. Kunnat olivat juuri saaneet valmiiksi jätevedenpuhdistamonsa, ja niillä oli ehkä hyvä ”vesiensuojeluomatunto”. Tämä saattoi olla valinnan taustalla.

Kalevi omaksui heti roolin joka sopi yhdistyksen profiiliin: yhteistyö ja asiantuntemus. Häntä arvostettiin kaikissa ryhmissä ja myös teollisuuden piirissä.

Kalevin ansiosta vesistötarkkailuun otettiin entistä enemmän biologisia menetelmiä: vesikasvit, pohjaeläimet ym. Yhteistyö hänen työpaikkansa Tvärminnen eläintieteellisen aseman kanssa muodostui vilkkaaksi. Monet biologiset tutkimukset tehtiin siellä. Meillä olikin leikkisä sanonta että pääpaikka on Lohja ja Tvärminne on filiaali. Leikkimielinen siksi että Tvärminne on huomattavasti suurempi paikka, kun sen aikainen laboratoriomme, joka oli aluksi Pitkäniemen puhdistamolla.

 

Stig Lönnqvist


Lähettäjä
LUVY
16.01.2019
Viimeksi muokattu
30.01.2019
Teemat: luvy