Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Kalastustiedustelu Hiidenvedellä vuonna 2019
18.02.2019

Kalastustiedustelu Hiidenvedellä vuonna 2019

Kalastustiedustelu Hiidenvedellä vuonna 2019

Hiidenvedellä toteutetaan koko järven laajuinen kalastustiedustelu vuonna 2019. Näin laajana kalastustiedustelua ei ole Hiidenvedellä toteutettu koskaan aikaisemmin.

Kalastustiedustelun avulla pystytään nyt ensi kertaa kartoittamaan koko Hiidenveden kalastusmäärää, kalastuksen jakautumista eri pyyntimuotoihin ja kalastukselle merkittävimpien lajien saaliskoostumusta. Tiedustelusta saatuja tietoja voidaan hyödyntää myös vuoden 2019 alusta toimintansa aloittaneen Karjaanjoen kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelman laadinnassa.

Tiedustelun kohderyhmänä ovat Hiidenvedellä toimivilta kalastusosakaskunnilta vuodelle 2018 kalastusluvan lunastaneet kalastajat. Mahdollisimman laajan tiedustelun onnistumiseksi tarvitaankin nyt kipeästi näiden Hiidenveden kalastajien yhteystietoja. Voit osallistua tiedusteluun jättämällä yhteystietosi 10.3.2019 mennessä sivun alareunassa olevan linkin kautta.

Kalastustiedusteluun voi osallistua joko täyttämällä paperisen tiedustelulomakkeen, jonka lähetämme postissa henkilökohtaisesti tai täyttämällä sähköisen lomakkeen verkkosivuilla postitse lähetetyn tunnistekoodin saatuasi.

Tiedustelun tulokset kootaan raportiksi, jossa saadut tiedot esitetään osa-alueittain. Yksittäisen kalastajan tiedot eivät siten käy tuloksista ilmi. Tietoja käytetään luonnollisesti vain tutkimustarkoitukseen.

Tiedustelun tekee Hola Lake Länsi-Uusimaa -hanke, jota koordinoi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry. Hanke on yleishyödyllinen vesienhoidon kehittämis- ja yhteistyöhanke, jossa vahvistetaan paikallisten toimijoiden osallistumista järvikunnostukseen, tuetaan kotimaisen kalan käyttöä ja kartutetaan tietoa kohdejärvien kalakantojen tilasta. Kohdejärvinä ovat Hiidenvesi, Lohjanjärvi ja Vihdin Enäjärvi. Hanke toteutetaan vuosina 2017–2019 ja sen paikallisena yhteistyökumppanina on Vihdin Enäjärven suojeluyhdistys Vesy ry. Hanke liittyy kansainväliseen yhteistyöhankkeeseen, jota toteutetaan Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön ja Pyhäjärvi-instituutin sekä Ruotsin Osbyn kunnan kanssa. HolaLake-hanke saa osarahoituksen Maaseudun kehittämisrahastosta Leader-toimintaryhmältä Ykkösakseli ry.

Ilmoittautumiset Hiidenveden kalastustiedusteluun viimeistään 10.3.2019.

Lisätietoja antaa Jorma Valjus, jorma.valjus@luvy.fi, puh. 0445285004.


Lähettäjä
LUVY
18.02.2019
Viimeksi muokattu
20.02.2019