Etusivu

Etusivu :: Uutiset

Uutiset

Tilaa LUVYn tuoreimmat uutiset RSS-syötteenä!

RSS
28.06.2019

Lohjanjärven, Pohjanpitäjänlahden ja Tammisaaren merialueen vedenlaatu pysynyt ennallaan

Lohjanjärven ja Mustionjoen, Pohjanpitäjänlahden ja Tammisaaren merialueiden yhteistarkkailujen tuloksia vuodelta 2018 tarkasteltiin toista kertaa yhdessä pistekuormittajien yhteisessä yhteenvetoraportissa.
Teemat: luvy, vesientila
17.06.2019

Lohjan pohjavedet pääosin hyvässä tilassa – liukkaudentorjunnan vaikutukset nähtävissä

Lohjan kaupungin koordinoimaa pohjavesien yhteistarkkailua on suoritettu vuodesta 2005 lähtien. Vuonna 2018 yhteistarkkailuun osallistui yhteensä 14 eri tahoa tai toiminnanharjoittajaa ja tarkkailtavia kohteita oli yhteensä 16. Mukana olivat Lohjan kaupungin vesihuolto, ympäristönsuojelu, rakennuttaminen ja kaupunkitekniikka (Ojamonkankaan ja Harjun kaatopaikkojen jälkitarkkailut sekä Suitiantien välivarastointialue), Cembrit Production Oy, Enics Finland Oy, Keski-Lohjan Pesula, Kreate Oy / Muijalan vanha teollisuuskaatopaikka, Lehmijärven Romu ja Rauta Oy, YIT Infra Oy / Muijalan asfalttiasema, Nordic Waterproofing Oy / kattohuopatehdas, Swerock Oy / Lohjan betoniasema, Peltomaa Lohjan Puhtaanapito Oy, Rudus Oy / betonituotetehdas ja Skanska Infra Oy /Ratametsän maankaatopaikka.
Teemat: luvy
12.06.2019

Maaperäpäivä tarjoaa viljelijöiden haasteisiin konkreettisia ratkaisuja

Maaperän rakenne on avain hyvään satoon. Siuntion Maaperäpäivässä 27.6. pureudutaan pellon kasvukuntoon Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa. Maaperän rakennetta kannattaa parantaa, jotta saadaan hyviä satoja myös muuttuvassa ilmastossa.
11.06.2019

Siuntionjoen ja Pikkalanlahden tila yhteistarkastelussa vuonna 2018

Siuntionjoen ja Pikkalanlahden kokonaiskuormitus laski poikkeuksellisen vähäisen sademäärän vuoksi.
03.06.2019

Kerro Länsi-Uudenmaan vesien tilaa koskevat havaintosi, toiveesi ja huolesi – vastaa karttakyselyyn!

LUVY kerää karttapohjaisella kyselyllä kansalaistietoa Länsi-Uudenmaan kuntien vesi- ja ranta-alueista vesienhoidon suunnittelua varten. Jokainen havainto on tervetullut ja tärkeä!