Etusivu

Etusivu :: Uutiset

Uutiset

Tilaa LUVYn tuoreimmat uutiset RSS-syötteenä!

RSS
30.08.2019

Kosteikon rakennustyömaa alkamassa Karkkilan Pitkälässä

Hiidenveden kunnostus -hanke rakennuttaa Karjaanjokeen laskevaan rinteeseen neljän kosteikkoaltaan ketjun. Tavoitteena on parantaa Karjaanjokeen laskevan veden laatua ja estää vuonna 2017 kunnostettujen taimenen kutusoraikkojen peittyminen lietteeseen.
Teemat: hiidenvesi, luvy
28.08.2019

Uusi arvio Suomen pintavesien ekologisesta tilasta

Länsi-Uudenmaan osalta muutokset edelliseen, vuonna 2103 tehtyyn arviointiin verrattuna olivat vähäisiä. Ehkä merkittävin myönteinen muutos on Raaseporin edustan rannikkovesien tilan kohentuminen tilasta huono tilaan välttävä.
28.08.2019

Rakennekalkki parantaa savimaan rakennetta ja leikkaa vesistökuormitusta – tervetuloa peltonäytökseen Vihtiin 3.9.!

Hiidenveden kunnostus -hanke järjestää yhteistyössä Soilfood Oy:n kanssa tiistaina 3.9. klo 10–12 Vihdissä rakennekalkin levityksen peltonäytöksen. Rakennekalkitus parantaa savimaan mururakennetta ja nostaa satoja, ja samalla vähentää vesistökuormitusta. Kutsumme kaikki kiinnostuneet pellonpientareelle tutustumaan rakennekalkitukseen ja seuraamaan, kuinka pellon rakennekalkitus käytännössä tapahtuu!
Teemat: hiidenvesi, luvy
21.08.2019

Veikkolan Kalljärvellä tehokalastetaan

Kalljärvellä nuotataan tällä viikolla ja kunnostetaan näin järven tilaa.
Teemat: luvy, vesientila
15.08.2019

Lohjan Vesistöt – avoin yleisötilaisuus 4.9. klo 18–20, Lohjan kaupungintalo, valtuustosali

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Lohjan vesien tilaan! Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan kesän ajan auki olleen karttakyselyn tuloksista ja pääset kertomaan toiveesi ja huolesi Lohjan kaupungin vesiluonto- ja rantakohteiden tilasta ja tarpeista. Yhdessä koottua tietoa hyödynnetään Lohjan vesistöjen hoidon toimenpideohjelman laadinnassa.