Yhdistys

LUVY:n tärkein tehtävä on edistää vesiensuojelua Länsi-Uudellamaalla. Tunnemme alueen vesistöt ja toimijat 40 vuoden kokemuksella. Toiminta-alueemme määräytyy pääsääntöisesti vesistöjen valuma-alueiden mukaan, kuntarajoja mukaellen. Tutkimme ja suojelemme toiminta-alueemme vesistöjä mm. Karjaanjoen ja Siuntionjoen vesistöalueita sekä Hankoniemen ja Tammisaaren-Inkoon-Kirkkonummen rannikko- ja saaristoalueita. Alueella sijaitsevat Etelä-Suomen suurimmat järvet Lohjanjärvi ja Hiidenvesi sekä Suomen ainoa vuonoksi luettu lahti eli Pohjanpitäjänlahti.

Yhdistys on alueen vesiensuojelutyön pysyvä yhteistyöfoorumi ja tietopankki. Jäseneksemme voivat liittyä alueella toimivat kunnat, yritykset ja muut yhteisöt.

Yhdistys edistää sääntöjensä mukaisesti toiminta-alueellaan vesiensuojelua, ympäristönsuojelua ja ympäristöterveyttä.

Yhdistyksemme arvot ja visio on hyväksytty jäsenkokouksessa vuonna 2016.

LUVY vaikuttaa vesiensuojeluun myös valtakunnallisesti. Olemme Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liitto ry:n jäsen ja osallistumme vesiensuojelun säädöksien, ohjelmien ja toimintatapojen kehittämiseen valtakunnallisella tasolla.

Yhdistyksemme henkilöstöön kuuluu noin 30 eri alojen osaajaa.

LUVY:n esite

Tutustu LUVY:n esitteeseen