Säännöt

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry on aatteellinen yhdistys, joka on perustettu vuonna 1975 edistämään vesiensuojelua toiminta-alueellaan.

Vesiensuojelun edistämistoiminta on sittemmin sääntömuutosten myötä laajentunut käsittämään ympäristönsuojelun (1990) ja ympäristöterveydenhuollon edistämisen (2007).

Nykyisellään yhdistys harjoittaa sääntöjensä mukaisesti vesiensuojelun, ympäristönsuojelun ja ympäristönterveydenhuollon edistämistä ja tätä toimintaa tukevaa liiketoimintaa. Yhdistys ei tavoittele toiminnallaan voittoa. Edistämistoiminta rahoitetaan jäsenmaksuvaroilla. Yhdistyksen jäseneksi voivat liittyä kunnat, yritykset ja yhteisöt.

Yhdistyksen ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenkokous ja jäsenten muodostama hallitus. Yhdistyksen käytännön johtamisesta vastaa toiminnanjohtaja.

LUVY:n säännöt (PDF)