Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Haja-asutuksen jätevesikysymykset kiinnostivat Raaseporinmessuilla
20.05.2014

Haja-asutuksen jätevesikysymykset kiinnostivat Raaseporinmessuilla

Haja-asutuksen jätevesikysymykset kiinnostivat Raaseporinmessuilla

LUVY oli mukana Karjaalla järjestetyillä Raaseporinmessuilla 16.5–17.5.2014. LUVY:n pisteellä messuvieraat tutustuivat jätevedenpuhdistukseen haja-asutusalueella sekä järvikunnostuksen menetelmiin ja kaivoveden testaukseen.

Neuvojilta vastauksia haja-asutusalueen jätevesikysymyksiin

Messuvieraita kiinnosti erityisesti jätevedenpuhdistuksen järjestäminen haja-asutusalueella. Aihe on ajankohtainen, sillä nk. hajajätevesiasetus velvoittaa haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmien asianmukaiseen uudistamiseen maaliskuuhun 2016 mennessä. LUVY:n jätevesineuvojat tarjosivat puolueetonta ohjeistusta ja tietopaketteja erilaisista puhdistusvaihtoehdoista.

Nettipeli haastoi messuvieraat kokeilemaan järven kunnostamista

Myös vesistöjen tila ja rehevöityminen puhuttivat messuvieraita. Kunnosta järvesi! -peli veti puoleensa niin aikuisia kuin lapsiakin. Pelissä järvikunnostuksen menetelmät, kuten kosteikot, suojavyöhykkeet ja turvetuotannon vesiensuojelu, tulevat tutuksi. Pelaajilla on käytössään kiinteä summa rahaa, jolla järveä pyritään kunnostamaan mahdollisimman kustannustehokkaasti. Messupäivien parhaaksi tulokseksi nousi 38 % ravinnepäästövähennys.

Tiedä mitä juot - kaivovesi testiin

Kaivoveden laatu voi vaihdella vuodenaikojen välillä. Messuilla oli tarjolla myös kaivoveden laadun testauspaketteja. LUVY:n laboratoriopalvelut testaavat asiakkaiden vesinäytteitä fysikaalis-kemiallisin ja mikrobiologisin analyysimenetelmin. Tutkimukset suoritetaan asiakkaan haluamassa laajuudessa mahdollisimman tehokkaasti käyttäen tarkoitukseen soveltuvia menetelmiä.


Lähettäjä
20.05.2014
Viimeksi muokattu
22.05.2014
Teemat: hajavesi, luvy