Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Yleisötilaisuus maan hoidosta maatalousyrittäjille, tervetuloa!
18.09.2015

Yleisötilaisuus maan hoidosta maatalousyrittäjille, tervetuloa!

Yleisötilaisuus maan hoidosta maatalousyrittäjille, tervetuloa!

Hiidenveden kunnostus -hanke järjestää yhteistyössä ProAgrian kanssa Hiidenveden valuma-alueen maanviljelijöille suunnatun tilaisuuden maan hoidosta, rakenteesta ja kasvukunnosta Karkkilassa 5.10.

Hyvän sadon tuottaminen vaatii tehokasta ravinteiden hyödyntämistä ja toimivan ravinteiden kierron. Jos peltomaata lannoitetaan liikaa, ravinteet karkaavat ympäristöön. Ravinteiden mukana virtaavat hukkaan myös niihin sijoitetut eurot. Maan hyvä kasvukunto antaakin mahdollisuuden hyvään tiliin.

Etelä-Suomen jokivesistöalueilla on paljon eroosioherkkiä maita. Pintamaan karkaaminen heikentää maan tuottokykyä, joten on tärkeää huolehtia pellon vesitaloudesta ja toimivasta maan rakenteesta, jotta ravinteiden tehokas sitoutuminen satoon on mahdollista.

 Tilaisuuden teemoja ovat mm. kemiallinen, biologinen ja fysikaalinen viljavuus, kasvukunnon heikot lenkit ja vesienhoidon näkökulmat. Lisäksi ohjelmassa on työnäytös ja muokkausjäljen arviointi. Tilaisuudessa on mukana myös kasvi- ja maaperäasiantuntija Tuomas Mattila (tutkija, MMM, viljelijä).

 Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeista täältä (pdf).


Lähettäjä
LUVY
18.09.2015
Viimeksi muokattu
18.09.2015
Teemat: hiidenvesi, luvy