Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Hei me muutetaan!
23.03.2016

Hei me muutetaan!

Hei me muutetaan!

LUVY:n Raaseporin toimipisteen uusi osoite on 4.4.2016 alkaen 3rd Floor, Campus, Raaseporintie 9.

Löydät jatkossa Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n toimipisteen Ammattikorkeakoulu Novian Raaseporin Campuksen päärakennuksen kolmannesta kerroksesta. Kulku pääovelta uusiin tiloihin on opastettu 3rd Floor -kyltein. Raaseporin toimipisteessä työskentelee osa haja-asutuksen neuvontatiimistämme ja otamme siellä vastaan vesinäytteitä maanantaiaamuisin. LUVY:n päätoimipaikka on edelleen Lohjalla, osoitteessa Länsi-Louhenkatu 31.

Vesinäytteiden vastaanotto

Milloin kaivosi vesi on tutkittu? Vaikka et havaitse vedessä aistinvaraisesti mitään poikkeavaa, se ei välttämättä ole juotavaksi kelpaavaa. Useat aineet ja bakteerit voidaan todeta vain laboratoriokokein. Kaivovesi kannattaa tutkituttaa säännöllisesti noin kolmen vuoden välein ja aina erilaisten muutosten kuten kiinteistön myynnin tai oston yhteydessä tai vaikkapa, kun on ajankohtaista tietää, ettei veden fluoridi- tai nitraattipitoisuus ole liian korkea lapsille.

Otamme vastaan vesinäytteitä joka maanantai klo 9 – 10 (ei arkipyhinä). Vesinäytteiden tutkiminen onnistuu parhaiten, kun haet meiltä näytettäsi varten oikean näytteenottopullon. Samalla voit keskustella asiantuntijan kanssa siitä, mitä vedestäsi kannattaa tutkia ja saat ohjeet näytteenottoa varten niin, että myös vaatimuksiltaan tarkoista bakteerimäärityksistä ja radonmittauksista saadaan luotettavat tulokset.

Tunnetko jo LUVYn palvelut?

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry eli LUVY edistää vesiensuojelua, ympäristönsuojelua ja elinympäristön terveellisyyttä. Tunnemme alueen vesistöt ja toimijat jo 40 vuoden kokemuksella. Meiltä saat vesiin ja vesistöihin liittyvän näytteenoton, tutkimuksen, laboratorioanalyysit sekä asiantuntijan tekemän yhteenvedon, raportoinnin ja neuvonnan, kaikki asiantuntevasti ja luotettavasti samalta luukulta.

LUVY toimii myös koordinoijana ja asiantuntijana Länsi-Uudenmaan vesien ja ympäristön tilaa parantavissa hankkeissa. Tärkeitä hankekokonaisuuksia ovat Hiidenveden kunnostus, Lohikalat Karjaanjoelle – vesistövisio 2021, Mustionjoen kalatiet osana jokihelmisimpukan eli raakun suojelua edistävää Freshabit LIFE IP -hanketta sekä haja-asutuksen jätevesiä koskeva asiantuntija- ja neuvontatyö.

Tutustu myös näihin

www.vesientila.fi -sivustolla ylläpidämme yhdessä toiminta-alueemme kuntien kanssa vesien tilaan liittyvää tietoa
www.bongaakala.fi – pelaa ja opi tuntemaan kalat ja järven ravintoverkko!
www.pelastajarvi.fi – opiskele, testaa tietosi ja kunnosta järvi!

Lisätietoja:

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Länsi-Louhenkatu 31, 08100 Lohja
p. 019 323 623
vesi.ymparisto@vesiensuojelu.fi
www.luvy.fi

Laboratoriomme Lohjalla palvelee ma - pe klo 8 - 16. Asiakkaiden tarpeen mukaan voimme sopia myös muista aukioloajoista. Näytteiden vastaanottoa ja tuloksia koskevat tiedustelut p. 019 323 895

Haja-asutuksen jätevedet, Minttu Peuraniemi p. 019 568 2969

LUVYn palvelut, toiminnanjohtaja Jaana Pönni, 019 323 865


Lähettäjä
LUVY
23.03.2016