Etusivu

Etusivu :: Uutiset :: Veli Matti Halsti nimetty Vuoden 2017 vesiensuojelijaksi
26.04.2017

Veli Matti Halsti nimetty Vuoden 2017 vesiensuojelijaksi

Veli Matti Halsti nimetty Vuoden 2017 vesiensuojelijaksi

Yhdistys sai Vuoden vesiensuojelijaksi hyviä esityksiä ehdokkaiksi aikaisempien vuosien tapaan. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry on nimennyt Vuoden 2017 vesiensuojelijaksi Veli Matti Halstin.

Kuvassa Veli Matti Halsti sekä toiminnanjohtaja Jaana Pönni.

Perusteluina valinnalle on hänen tekemänsä vuosikymmenten työ Lohjanjärven ja Hiidenveden vesistöalueiden hyväksi. Hän on hoitanut aiemmin Helsingin kaupungille, nyt Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle kuuluvia Hiidenveden latvajärvien säännöstelyjä ympäristövaikutukset huomioiden ja hänen aloitteesta on poistettu useita kalojen vaellusesteitä kuten Väänteen kalatie ja venesulku sekä Kerityn, Sakaran ja Punelian kalatiet. ”Veli Matin tekemä työ tukee lohikalojen nousua latvavesiin asti sen jälkeen, kun Mustionjoen kalatiet on rakennettu”, toteaa toiminnanjohtaja Jaana Pönni.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry toimii riippumattomana yhteistyö- ja asiantuntijaorganisaationa Länsi-Uudellamaalla. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vesiensuojelun ja siihen läheisesti liittyvän yleisen ympäristönsuojelun ja ympäristöterveyden edistäminen toiminta-alueellaan. Vuoden vesien-/ympäristönsuojelijan nimeämisellä pyritään nostamaan esiin erityisesti sellaisia tahoja, jotka toimivat merkittävästi vesien-/ympäristönsuojelun edistämiseksi, mutta jotka eivät muuten saa toiminnastaan ansaitsemaansa julkisuutta.

Lisätietoja:
Jaana Pönni
toiminnanjohtaja
Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry
050 575 1738
jaana.ponni(at)vesiensuojelu.fi


Lähettäjä
LUVY
26.04.2017
Viimeksi muokattu
09.06.2017
Teemat: hiidenvesi, luvy