Valitse sivu

Tunnetko henkilön tai toimijan, jolle vesistöjen ja ympäristön tila on sydämen asia? Ja jonka aikaansaannokset vesien ja ympäristön puolesta eivät ole vielä saaneet ansaitsemaansa julkisuutta?

LUVY nimeää vuosittain Vuoden Vesien-/Ympäristönsuojelijan. Vuonna 2021 Vuoden Vesiensuojelijaksi valittiin Markus Penttinen, joka toimii Karjaanjoen vastaavana Virtavesien hoitoyhdistys ry:ssä.

Kun LUVYn hallitus vuonna 1984 päätti ensimmäisen kerran nimetä Vuoden Vesiensuojelijan, asetettiin perusteiksi muun muassa seuraavaa:

  • Nimettävän henkilön tai organisaation tulee olla yhdistyksen toimialueella aktiivisesti ja menestyksellisesti vesien- tai ympäristönsuojelua edistävä.
  • Valinnassa suositaan mahdollisuuksien mukaan sellaisia tahoja, jotka muutoin eivät helposti pääse ansaitsemaansa julkisuuteen.
  • Valinta ei ensisijaisesti saa kohdistua yhdistyksen henkilökuntaan eikä jäsenistöön.

Toimita esitys Vuoden 2022 Vesien-/Ympäristönsuojelijaksi perusteluineen 13.3.2022 mennessä osoitteeseen vesi.ymparisto@luvy.fi. Valinta julkistetaan yhdistyksen kevätkokouksessa huhtikuun lopulla.

Jaana Pönni
toiminnanjohtaja
jaana.ponni@luvy.fi
050 575 1738

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) on riippumaton yhteistyö- ja asiantuntijaorganisaatio Länsi-Uudellamaalla. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vesiensuojelun ja siihen läheisesti liittyvän yleisen ympäristönsuojelun edistäminen toiminta-alueellaan.