Valitse sivu

Hiidenveden kunnostus

Tapahtumat

Hiidenvesi-ilta-webinaari 23.5.2022

Webinaarissa esiteltiin tänä vuonna valmistuneen Hiidenveden ravinnetasetutkimuksen tuloksia, kerrottiin kalaston tilasta ja hoitotoimista, valuma-alueella tehdystä kunnostustyöstä ja lohikalojen vaellusyhteyksien palauttamisesta sekä elinalueiden kunnostamisesta.
Lue lisää >>

Pellonpiennartilaisuus Kirkkonummella – Maanparannusaineet 21.4.2022

Keskustelua maanparannusaineista, kuten rakennekalkista, kipsistä ja kuidusta, sekä muista maatalouden vesiensuojelukeinoista Tampajan tilalla Kirkkonummella.
Lue lisää >>

Pellonpiennartilaisuus Vihdissä 7.10.2021

Onko mahdollista viljellä kannattavasti, saada entistä parempi sato ja samaan aikaan vähentää vesistökuormitusta ja parantaa maan kasvukuntoa? Näihin kysymyksiin etsimme yhdessä vastauksia Vierelän tilalla Vihdissä.
Lue lisää >>

Jokijuhla Karkkilassa 28.8.2021

Suomen Luonnon Päivänä 2021 järjestettiin Jokijuhla Karkkilassa. Tapahtumassa pääsi tutustumaan vesistökunnostuksiin, tutkimaan pohjaeläimiä sekä kokeilemaan purokunnostusta. Yhteistyökumppaneiden rasteilla oli myös runsaasti ohjelmaa.
Lue lisää >>

Lopen vesistökatsaus – yleisötilaisuus 24.8.2021

Tilaisuudessa kerrottiin alueen vesistöistä sekä keinoista haja-asutuksen jätevesien ja metsätalouden aiheuttamien vesistövaikutusten vähentämiseksi.
Lue lisää >>

Hiidenvesi-ilta 4.3.2020

Hiidenvesi-illan teemoja olivat vesistökunnostuksen kulmakivet: maatalous, metsätalous ja kalasto.
Lue lisää >>

Rakennekalkin levityksen peltonäytös 3.9.2019

Hiidenveden kunnostus -hanke järjesti Vihdissä rakennekalkin levityksen peltonäytöksen.
Lue lisää >>

Maaperäpäivä Gårdskullassa 27.6.2019

Siuntion Maaperäpäivässä pureuduttiin pellon kasvukuntoon Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa. Maaperän rakennetta kannattaa parantaa, jotta saadaan hyviä satoja myös muuttuvassa ilmastossa.
Lue lisää >>

Vattenhushållningskväll 19.3.2019

Lue lisää >>

Jokijuhla Karkkilassa 26.8.2017

Kaikille avoimessa tilaisuudessa yleisö pääsi kokeilemaan käytännössä kutusoraikkojen rakentamista ja perhokalastusta. Tilaisuuden avasi ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, joka laski jokeen ensimmäisen ämpärillisen uutta soraa.
Lue lisää >>

Jussi Vesterinen

Jussi Vesterinen

Position

Ekaterina Ikonen

Ekaterina Ikonen

Position

projektipäällikkö

työlomalla

Lue lisää Ekaterinasta

Jatkuvatoiminen vedenlaadun mittaaminen käynnistynyt Siuntionjoessa ja Vanjoessa

Jatkuvatoiminen vedenlaadun mittaaminen käynnistynyt Siuntionjoessa ja Vanjoessa

Miten lämpöaalto vaikuttaa jokiveden lämpötilaan? Millä tavoin vedenlaatu vaihtelee eri vuodenaikoina? Samentaako rankkasade jokiveden? Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) hankkeissa vedenlaatua seurataan vuonna 2022 kaikkiaan neljässä virtaavan veden mittauspisteessä, joista kolme sijaitsee suurissa jokiuomissa ja yksi pienemmässä maatalousuomassa. Maatalousuomassa sekä suurista uomista Olkkalanjoessa jatkuvatoiminen mittaus on ollut käynnissä läpi talven, ja kevään tultua mittaus on käynnistynyt myös Vanjoessa ja Siuntionjoessa.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet