Valitse sivu

Hämjoen pilotti

Hämjoen pilotti

Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto -hankkeeseen kuuluvassa pilotissa tarkastellaan koko Hämjoen järviketjua kokonaisuutena ja luodaan yhteistä järvikunnostuksen toimintatapaa. Hankkeen aikana järviä ja niiden vesien laadun tilatietoja tarkennetaan ja laaditaan yhteinen tavoitetila ja kunnostussuunnitelma.

Ranta-asukkaita innostetaan kiinnostumaan oman järvensä ja koko järviketjun tilanteesta ja aktivoitumaan järvien tilan säilyttämisestä ja parantamisesta.

Asiantuntijoiden ja järvistä kiinnostuneiden yhteistyössä luotava toimintamalli soveltuu myös muiden vastaavien järviketjujen mallintamiseen ja suojeluun.

Ota yhteyttä pilotin koordinaattoriin Juha Korhoseen (korhonen.juhaa(at)gmail.com)

Tutustu:

Hämjoen pilotin esitteeseen

Pilotin monipuoliseen toimintasuunnitelmaan ja tehtäviin

Pilotin ensimmäisen vuoden väliraporttiin

Pilotin järvien veden laadusta vuonna 2017 kertovaan raporttiin

Lihavan tarina. Hämjoen järviketjuun kuuluvan Lihavajärven suojelu- ja virkistysyhdistyksen julkaisema tarina koostuu Haukantien asutuksen ja elämän tarkastelusta, Topilantien historiikista ja asukkaiden ja kyläläisten kertomuksista Lihavan ympäristön ihmisistä ja tapahtumista.

Pilotin tapahtumia päivitetään sivuston tapahtumakalenteriin.

Maija Venäläinen

Maija Venäläinen

Position

hankepäällikkö
projektchef
maija.venalainen(at)luvy.fi
0445285019

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

“Tekevät arvokasta ja tärkeää työtä ympäristön eteen.” -Risto Martti / Google-arvostelut

Siuntionjoen erittäin uhanalaisen meritaimenen elinpiiri laajenee

Siuntionjoen erittäin uhanalaisen meritaimenen elinpiiri laajenee

Siuntionjoen alimmainen sivupuro, Vikträsk -järveen laskeva Bölebäcken virtaa nyt vapaana, kun siinä vaellusesteenä toiminut betonipato purettiin. Kunnostusten tavoitteena on parantaa Suomessa erittäin uhanalaisen meritaimenen elinolosuhteita. Siuntionjoen vesistössä elävä taimenkanta on geneettisesti ainutlaatuinen ja vesistössä tehtävä työ taimenkannan elvyttämiseksi on erittäin tärkeää.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet