Valitse sivu

VALUME – maa- ja metsätalouden vesienhallinta

VALUME – maa- ja metsätalouden vesienhallinta

VALUME-hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan toimenpiteitä Länsi-Uudellamaalla. Vihdissä rakennetaan kaksi kosteikkoa sekä putkipato ja pohjakynnys. Kirkkonummella tehdään vesienhallintasuunnitelma ja parannetaan vesiensuojelurakenteita.

LUVYn koordinoima hanke lisää eri toimijoiden välistä verkostoyhteistyötä ja kartoittaa myös tulevia yhteistyömahdollisuuksia.

Tavoitteet: kunnostustoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus kolmessa pilottikohteessa, verkostoyhteistyön vahvistaminen, opintoretket

Aikataulu: 2021–2022

Rahoitus: 258 800 €

Rahoittajat: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Siuntionjoki 2030 -vesistövisio, Hiidenveden kunnostus-hanke*

Koordinointi: Länsi-Uudenmnaa vesi ja ympäristö ry (LUVY)

Muut toimijat: Kirkkonummen kunta, Vihdin kunta

*VALUME-hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030- vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostushankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry.

Hanketta rahoittavat Maa- ja metsätalousministeriö ja Ympäristöministeriö osana Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen hankeavustuksia. Avustusta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Virve Ståhl

Virve Ståhl

Position

pohjavesiasiantuntija
hankekoordinaattori
virve.stahl@luvy.fi
050 447 4993

Lue lisää Virvestä

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

“Tekevät arvokasta ja tärkeää työtä ympäristön eteen.” -Risto Martti / Google-arvostelut

Karjaanjoen yhteistarkkailuraportti vuodelta 2020 valmistunut

Karjaanjoen yhteistarkkailuraportti vuodelta 2020 valmistunut

Hiidenveden alueen, Lohjanjärven alueen sekä Mustionjoen, Pohjanpitäjänlahden ja Tammisaaren merialueen yhteistarkkailualueiden vuoden 2020 tarkkailutuloksia tarkasteltiin ensimmäisen kerran yhteisessä yhteenvetoraportissa. Raportti kattaa suuren osan Karjaanjoen valuma-alueesta Karkkilan Pyhäjärveltä aina Mustionjokea pitkin Tammisaaren edustan merialueelle.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet