LUVYn pintavesitiimi
Esittelyssä LUVYn pintavesitiimi – apunasi veden pinnalla, mutta myös pinnan alla
Tutustu LUVYn pintavesitiimiin, jonka koostuu timanttisesta joukosta tutkimus- ja hankepuolemme asiantuntijoita: Tiina Asp, Heidi Tanttu, Katja Pellikka, Anu Suonpää-Espinola, Jussi Vesterinen ja Niina Hätinen. Tiimin sertifioituna näytteenottajana toimii Arto Muttilainen. Pintavesitiimimme kautta hoituvat kaikki vesistötutkimuksiin liittyvät palvelut alkaen tarkkailun suunnittelusta ja seurantaohjelman laatimisesta aina näytteenottoon, analyyseihin ja tulosten raportointiin asti. Asiakkaitamme ovat niin alueen kunnat, teollisuus ja yritykset kuin suojeluyhdistykset ja yksityisasiakkaatkin. Tunnemme toiminta-alueemme erinomaisesti ja räätälöimme tutkimukset aina asiakkaan tarpeita vastaaviksi.
Sertifioidut näytteenottajamme vastaavat ohjeistusten mukaisesta laadukkaasta pintavesinäytteenotosta. Vesinäytteet tutkitaan omistamassamme LUVYLab Oy Ab:n laboratoriossa tai lähetetään eteenpäin luotettavien alihankintalaboratorioiden tutkittavaksi, ja asiantuntijamme vastaavat tulosten tulkinnasta ja raportoinnista. Teemme erilaisia vesistöselvityksiä ja -tarkasteluja, laadimme käyttö-, hoito- ja kunnostussuunnitelmia sekä annamme lausuntoja. Toteutamme myös ympäristövaikutusten arviointiin sekä kaavoitukseen liittyviä vesistötarkasteluja. Tutkimusten ytimessä on useimmiten sekä fysikaalis-kemiallista että biologista vedenlaadun seurantaa. Biologisessa seurannassa pintavesien ekologisen tilan muutoksia tarkastellaan esim. vesikasvillisuuden, pohjaeläinten ja kalaston sekä kasvi- ja eläinplanktonin avulla.
Pintavesitiimiläiset ovat laaja-alaisesti asiantunteva joukko, jonka osaaminen kehittyy edelleen ajan hengessä ja hermolla tieteellisen tutkimuksen, alan tapahtumien ja koulutusten kautta.
Tutustu tiimiläisten toimenkuviin ja osaamiseen:

Ravinnekuidun levitys Niemenkylän kartanolla Vihdissä
Hiidenveden rannalla, Niemenkylän kartanon pellolle levitettiin kalkkistabiloitua ravinnekuitua yhteistyössä Hiidenveden kunnostus -hankkeen kanssa. Ravinnekuitu levitettiin toukokuun puolivälissä, kun maa oli sopivan kuiva. Hankkeessa on tarkoitus seurata ravinnekuidun levityksen vaikutuksia maaperään ja pellon viljavuuteen.