Välj en sida

Vi bryr oss tillsammans om att vattnen är rena

Vi bryr oss tillsammans om att vattnen är rena

LUVY är en regional vattenskyddsförening, som tillsammans med sina medlemmar aktivt verkar för att vattendragen och miljön inom verksamhetsområdet skall hållas i gott skick. Till medlemmar kan kommuner, företag och samfund ansluta sig.

I föreningen jobbar ca 30 yrkesmänniskor och de utför högklassigt arbete såväl inom våra beställningsundersökningar som restaureringsprojekten. Bekanta dig med vårt yrkesfolk.

Vi utför för våra medlemmar samt övriga kunder olika undersökningar, som gäller speciellt vattenmiljön samt övriga uppdrag, bekanta dig närmare med våra tjänster.

Vi planerar och utför olika projekt för att förbättra tillståndet i vattendragen tillsammans med våra medlemmar och samarbetspartners. Bekanta dig närmare med våra projekt.

Vad är LUVY?

LUVYs vision och strategi

Bli medlem

Vattenskydd – vad kan jag göra?

Årets Vattenskyddare

Till media

Nyheter

Inbjudan: Averia-kväll 15.2 kl. 17–19:30

Inbjudan: Averia-kväll 15.2 kl. 17–19:30

LUVY bjuder in alla markägare och invånare i närområdet kring sjön Averia för att höra om sjöns restaureringsplan som nyligen blivit klar, om sjöns fiskbestånd, restaureringar av bäckarnas rinnande vatten samt lantbrukets vattenvårdsvåtmarker.

Särkeäpataan – recepttävling 11.1.–20.3.2023

Särkeäpataan – recepttävling 11.1.–20.3.2023

Projektet HOLA LAKE II, som koordineras av Västra Nylands vatten och miljö rf (LUVY), arrangerar en recepttävling med namnet #Särkeäpataan (”Mört i grytan”) 11.1–20.3.2023. Man kan delta i recepttävlingen på Instagram och i Facebook. Läs mera på finska >>...

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet