Valitse sivu

Enäjärven tehokalastushankkeen syksyn rysäpyynti osoittautui tehokkaaksi poistomenetelmäksi syksyllä 2022. Oikealla hoitokalastajayrittäjä Ilkka Tonteri ja vasemmalla Siuntionjoen Latvajärvien Suojeluyhdistyksen talkoovastaava Mauno Haapala. (LUVY / Karoliina Salmela)

Tervetuloa kuulemaan hoitokalastuksen tulevaisuuden näkymistä perjantaina 28.4. kello 8.30–10. Tietoisku on osa valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston aamukahvitilaisuuksien sarjaa, joihin on vapaa pääsy. Tulevassa tietoiskussa Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) kala- ja vesistöasiantuntija Jussi Vesterinen kertoo näkemyksiään aiheesta ja tilaisuudessa on varattu aikaa myös keskustelulle.

Aamukahvitilaisuudet järjestetään Teams-yhteyden avulla. Liity mukaan tällä linkillä >>

Lisätietoja:

Katja Pellikka
vesistöasiantuntija
katja.pellikka@luvy.fi
050 475 4452

Uudenmaan vesistökunnostusverkostossa ovat mukana LUVYn lisäksi Uudenmaalla toimivat muut vesiensuojeluyhdistykset sekä Uudenmaan ja Hämeen ELY-keskukset. Verkoston toimintaa rahoittaa Uudenmaan ELY-keskus.

Enäjärven tehokalastushanketta rahoittavat vuosina 2022–2024 Vihdin kunta, Siuntionjen latvajärvien suojeluyhdistys Lasy ry, Yara Suomi Oy, Prysmian Group Finland Oy, Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ja Siuntionjoki 2030 -vision rahoittajat, valuma-alueen kunnat sekä Rosk’n Roll Oy Ab. Vuonna 2022 rahoittajana oli myös Wärtsilä Oy. Ympäristöministeriö rahoittaa Enäjärven tehokalastushanketta 60 % hankkeen toteutuneista kustannuksista vesiensuojelun tehostamisohjelmasta vuosina 2022–2024.

Länsi-Uudenmaan hoitokalastuksen tehostamishanketta rahoittavat Hiidenvesi– ja Siuntionjoki 2030 -vesistövisioiden kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi sekä Rosk’n Roll Oy Ab ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö (LUVY). Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Karjaanjoen vesistön kalatalousalue.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.