Valitse sivu

Vesien tila ja kunnostus

Vesien tila ja kunnostus

Länsi-Uudenmaan alue on tunnettu upeasta vesiluonnosta ja pohjavesivarannoistaan. Valitettavasti kaikki vetemme eivät ole hyvässä tilassa. Vesien tilan parantamiseksi tulee tehdä pitkäjänteistä työtä yhdessä eri osapuolten kanssa. LUVY pyrkii koordinoimaan kunnostushankkeita toiminta-alueellaan ja tukemaan pienempiä toimijoita vesien tilan parantamiseksi. Olemme yhdessä kuntajäsenten kanssa laatineet yhteisiä suunnitelmia vesien tilan parantamiseksi. Tutustus tarkemmin vesistövisioihin.

Ota yhteyttä LUVYyn kun haluat toimia puhtaiden vesien puolesta!

Vesistökunnostusverkostot

Voit vaikuttaa oman lähiympäristösi tilaan huolehtimalla oman kuormituksesi minimoimisesta ja osallistumalla aktiivisesti oman kuntasi vesiensuojelutoimintaan. Koordinoimme toiminta-alueellamme vesistökunnostajien verkostoa – tule mukaan toimintaan.

Mikäli asut haja-asutusalueella, tutustu jätevesiasioihin sivustollamme ja poimi parhaat neuvot itsellesi.

Vesien tila

Yhdistyksemme ylläpitää vesien tilatietoa yhdessä alueemme kuntien kanssa osoitteessa www.vesientila.fi. Sivuille päivitetään aina uusimman tutkimustulokset kuntien tilaamista tutkimuksista.

Vesistökunnostuspalvelut

Yhdistyksemme tarjoaa tilauksesta kunnostusten suunnittelupalvelua.

Yhdistyksemme suunnittelee aktiivisesti uusia vesien tilaa parantavia kunnostushankkeita yhdessä muiden toimijoiden kanssa sekä koordinoi useita kunnostushankkeita. Tutustu hankkeisiimme ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Ota yhteyttä LUVYyn kun haluat toimia puhtaiden vesien puolesta!

Katja Pellikka

Katja Pellikka

Position

vesistöasiantuntija
vattendragssakkunnig
katja.pellikka(at)luvy.fi
0504754452

Maija Venäläinen

Maija Venäläinen

Position

hankepäällikkö
projektchef
maija.venalainen(at)luvy.fi
0445285019

Pintavesien suojelua Kirkkonummella

Pintavesien suojelua Kirkkonummella

“Yhteistyö on ollut hyvää ja on tärkeää, että kumppani on paikallinen toimija, joka tuntee vesistöt pitkältä ajalta.” – Erkki Santala,Tampajan-Särkijärven vesiensuojeluyhdistys

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet