Valitse sivu

Länsi-Uudenmaan hajajätevesihanke

Länsi-Uudenmaan hajajätevesihanke

Länsi-Uudenmaan hajajätevesihanke pyrkii edistämään haja-asutuksen jäteveden käsittelyä yhteistyössä alueen kuntien kanssa. Hankkeeseen osallistuu alueen 8 kuntaa: Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Hanke on osa Länsi-Uudenmaan kuntien hajajätevesistrategiaa 2014–2021. Hankkeen rahoitus tulee alueen kunnilta.

Hanke tarjoaa vuosina 2020–2021 jätevesineuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse Länsi-Uudenmaan kuntien kiinteistönomistajille, vakituisille asukkaille ja mökkiläisille. Neuvoja voi kysyä haja-asutuksen jätevesienkäsittelystä mm. lainsäädännön vaatimuksista, jätevedenkäsittelyn tekniikoista sekä oman kiinteistönsä jätevesijärjestelmän tilanteesta. Neuvonta on maksutonta ja puolueetonta.

Neuvontapuhelin: tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–15 045 7750 7725

Neuvonnan sähköpostiosoite: hajavesineuvonta@luvy.fi

Lisätietoa haja-asutuksen jätevesien käsitellystä Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liiton Jätevesioppaasta.

Hankkeen tavoitteet
  • Hajajätevesihankkeen tavoitteena on tarjota laadukasta ja puolueetonta haja-asutuksen jätevesineuvontaa.
  • Asianmukaisen käsittelyn myötä haja-asutuksen jätevesien haittavaikutukset lähiympäristöön, pohjaveteen ja vesistöihin vähenevät.
  • Hanke-esite
Rahoitus

Aiemmin vuosina 2009–2019 hanke toimi nimellä LINKKI, ja sen rahoitus koostui vuosina 2012–2019 harkinnanvaraisista Uudenmaan ELY-keskuksen jakamista valtion neuvonta-avustuksista sekä kuntien vapaaehtoisista lisäjäsenmaksuista. Vuosina 2007–2011 haja-asutuksen jätevesihankkeille on tullut rahoitusta alueen kunnilta ja Uudenmaan liitolta. LINKKI-hankkeiden budjetit ovat vaihdelleet noin 100 000 – 250 000 € välillä.

Virve Ståhl

Virve Ståhl

Position

pohjavesiasiantuntija
hankekoordinaattori
virve.stahl@luvy.fi
050 447 4993

Lue lisää Virvestä

Kirsi Mansilla

Kirsi Mansilla

Position

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet