Valitse sivu

Haja-asutuksen jätevedet

Länsi-Uudenmaan hajajätevesihanke

Länsi-Uudenmaan hajajätevesihanke pyrkii edistämään haja-asutuksen jäteveden käsittelyä yhteistyössä alueen kuntien kanssa. Hankkeeseen osallistuu alueen 8 kuntaa: Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Hanke on osa Länsi-Uudenmaan kuntien hajajätevesistrategiaa 2014–2021. Hankkeen rahoitus tulee alueen kunnilta.

Hanke tarjoaa vuonna 2020 Länsi-Uudenmaan alueen kiinteistönomistajille maksutonta ja puolueetonta jätevesineuvontaa ja apua jätevesikysymyksissä. Jäteveden käsittelyn tilaa selvitetään kiinteistökohtaisilla kartoitus- ja neuvontakäynneillä. Yleistä neuvontaa tarjotaan myös puhelimitse ja sähköpostilla. Neuvonnassa asukas saa tuoreimman tiedon jätevesilainsäädännön vaatimuksista, jätevedenkäsittelyn tekniikoista sekä oman kiinteistönsä jätevesijärjestelmän tilanteesta.

Lisätietoa haja-asutuksen jätevesien käsitellystä Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liiton Jätevesioppaasta.

Kuva: Kartoitus- ja neuvontakäynnillä kurkataan kaivoon.
Hankkeen tavoitteet:
  • Hajajätevesihankkeen tavoitteena on tarjota laadukasta ja puolueetonta haja-asutuksen jätevesineuvontaa.
  • Asianmukaisen käsittelyn myötä haja-asutuksen jätevesien haittavaikutukset lähiympäristöön, pohjaveteen ja vesistöihin vähenevät.
  • Hanke-esite

Aiemmin vuosina 2009 – 2019 hanke toimi nimellä LINKKI, ja sen rahoitus koostui vuosina 2012 – 2019 harkinnanvaraisista Uudenmaan ELY-keskuksen jakamista valtion neuvonta-avustuksista sekä kuntien vapaaehtoisista lisäjäsenmaksuista. Vuosina 2007–2011 haja-asutuksen jätevesihankkeille on tullut rahoitusta alueen kunnilta ja Uudenmaan liitolta. LINKKI-hankkeiden budjetit ovat vaihdelleet noin 100 000 – 250 000 € välillä.

 

Virve Ståhl

Virve Ståhl

Position

hankekoordinaattori
projektkoordinator
virve.stahl(at)luvy.fi
0504474993

Hanna Keinänen

Hanna Keinänen

Position

jätevesineuvoja, asiantuntija
avloppsvattenrådgivare, expert
hanna.keinanen(at)luvy.fi
04577507725

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

“Tekevät arvokasta ja tärkeää työtä ympäristön eteen.” -Risto Martti / Google-arvostelut

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet