Valitse sivu

Hiidenveden kunnostus

Hiidenveden kunnostus

Kuva: Hiidenveden kunnostushankkeen rakentama kosteikko.
Tavoitteena Hiidenveden hyvä ekologinen tila

Hankkeen tavoitteena on Hiidenveden, Uudenmaan toiseksi suurimman järven, kiintoaine- ja ravinnekuormituksen vähentäminen sekä järven virkistyskäytön edistäminen.

Hiidenveden kunnostukselle on määritetty pitkän tähtäimen tavoite:

Hiidenvesi valuma-alueineen on hyvässä ekologisessa tilassa, ja veden laadun parantumisen myötä vesistö tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita virkistäytymismahdollisuuksia.

Hiidenveden kunnostus –hankkeen toimenpiteet perustuvat toimintasuunnitelmaan, joka puolestaan pohjautuu laajempaan hankesuunnitelmaan 2016–2021. Hanke- ja toimintasuunnitelmat hyväksytään sopimusrahoittajista koostuvassa ohjausryhmässä.

Tutkimustiedon ja useiden vuosien vesistökunnostuskokemuksen myötä Hiidenveden kunnostusmenetelmiä on räätälöity hankkeessa järven erityispiirteisiin sopiviksi. Raskaan hajakuormituksen vuoksi Hiidenvedellä on oleellista kohdistaa kunnostustoimia erityisesti valuma-alueelle, josta veden tilaa heikentävä ravinteet ja kiintoaineet ovat peräisin. Savinen maaperä ja sulkasääskentoukkien runsaat populaatiot ovat osaltaan määritelleet toteutettavia kunnostustoimia.

Rahoittajat

Hiidenveden kunnostuksen hankekauden 2016–2021 sopimusrahoittajia ovat alueen kunnat: Vihti, Lohja, Karkkila ja Loppi, sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY,  Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry.

Vesistön hyvän ekologisen tilan saavuttaminen edellyttää pitkää ja määrätietoista kunnostustyötä. Pysyvä perusrahoitus mahdollistaa aktiivisen ja jatkuvan rahoitushakujen valmistelun ja yhteistyön muiden kansallisten ja kansainvälisten hankkeiden kanssa lisärahoituksen hankkimiseksi alueen vesiensuojelutyöhön.

  Juha-Pekka Vähä

  Juha-Pekka Vähä

  Position

  hankepäällikkö
  projektchef
  juha-pekka.vaha(at)luvy.fi
  04577507727

  Ekaterina Ikonen

  Ekaterina Ikonen

  Position

  projektipäällikkö
  projektchef
  ekaterina.ikonen(at)luvy.fi
  0445285026

  Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

  Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

  “Tekevät arvokasta ja tärkeää työtä ympäristön eteen.” -Risto Martti / Google-arvostelut

  Tilaa uutiskirjeemme

  Valitse uutiskirjeet