Valitse sivu

MUSKALAT

MUSKALAT – Mustionjoen kalatieseuranta, alasvaelluksen tutkimus ja kehitystyö ja Karjaanjoen vesistön vaelluskalakantojen elvyttäminen

MUSKALAT-hankkeessa toteutetaan Mustionjoen Åminneforsin ja Billnäsin voimalaitospatoihin rakennettujen kalateiden seurantaa VAKI-laskureilla ja videokameroilla vuosina 2022–2024, suunnitellaan ja toteutetaan parannustoimet, joilla lisätään Billnäsin alasvaellusrakenteiden ja kalatien houkuttavuutta, tutkitaan ohjausrakenteiden toimivuutta sekä parannetaan tuki- ja palautusistutuksin vaelluskalakantojen tilaa Karjaanjoen vesistössä.

Aikataulu: 2022–2024  

Rahoitus: 172 714 €  

Rahoittajat: Hankkeen omarahoitus koostuu alueen kuntien (Lohja, Raasepori, Vihti, Karkkila ja Loppi) ja LUVYn välisestä Lohikalat Karjaanjokeen vesistövisio 2030 sopimusrahoituksesta (81 357 €) sekä Tammisaari-Pohja kalatalousalueen osuudesta (5 000€). Omarahoitusta vastaan on Varsinais-Suomen ELY-keskus myöntänyt hankkeelle avustusta 86 357 Maa- ja metsätalousministeriön NOUSU-ohjelmasta*.  

Koordinointi: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)

*Varsinais-Suomen ELY-keskus koordinoi Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa NOUSU-ohjelmaa, joka keskittyy erityisesti kalojen kulkumahdollisuuksien parantamiseen, nousuesteiden poistoon tai muuttamiseen kalojen kululle soveltuviksi.

Juha-Pekka Vähä

Juha-Pekka Vähä

Position

Kalatiet avattiin alasvaellustutkimuksen merkeissä

Kalatiet avattiin alasvaellustutkimuksen merkeissä

Vapun jälkeisenä työpäivänä Raaseporin kaupungin huoltomiehet sekä LUVYn asiantuntijat kokoontuivat Billnäsin ja Åminneforsin kalateille avaamaan luukut jo neljännen kerran. Tällä kertaa avajaisissa Billnäsissä suoritettiin samanaikaisesti myös alasvaellusrakenteiden muutostöitä ja valmisteltiin siihen liittyvää alasvaelluksen seurantatutkimusta.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet