Valitse sivu

Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto

Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto (2016–2019)

Hankkessa luotiin toimintamalli alueelliselle vesistökunnostusverkostolle, kokoamalla alueellisia vesistötoimijoita yhteistyöhön vesistökunnostustoimenpiteiden toteuttamiseksi. LUVY ry koordinoi vuosina 2016–2019 toteutettavaa hanketta ja sen ohjausryhmässä olivat mukana edustajat hankkeen keskeisistä toimijoista. Hankkeessa toteutettavia toimenpiteitä olivat kaikille yhteiset foorumi-toimenpiteet kuten seminaarit, koulutustilaisuudet ja järvipäivät, tapahtumista tiedottaminen sekä muu viestintä alueella toteutettavasta vesiensuojelutoiminnasta. Lisäksi hankkeeseen kuului viisi pilottikohdetta, joissa suunniteltiin ja toteutettiin erityyppisiä vesistökunnostustoimenpiteitä.

Tutustu hankkeen loppuraporttiin

Liity Länsi-Uudenmaan vesistökunnostuaverkostoon!

Liity Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkoston Facebook-ryhmään!

Ryhmä on kaikille Länsi-Uudenmaan vesistöistä kiinnostuneille tarkoitettu avoin yhteydenpitofoorumi vesistöjen kunnostamista koskevan tiedon ja kokemuksien vaihtoon.

Vuosina 2016–2019 toteutettu hanke sai osarahoituksen Maaseudun kehittämisrahastosta Ykkösakseli- ja Pomoväst Leader -toimintaryhmiltä.  Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

Enäjärven kunnostaminen vaatii järeitä toimia – tehokalastusta ja kemikalointia

Enäjärven kunnostaminen vaatii järeitä toimia – tehokalastusta ja kemikalointia

Enäjärven kunnostussuunnitelma on valmistunut. Suunnitelman mukaan järven tilan parantaminen edellyttää sisäisen kuormituksen vähentämistä. Nykyistä huomattavasti tehokkaampi hoitokalastus, petokalatoimet ja maltillinen kemikaalikäsittely ovat keskeisimpiä keinoja sisäisen kuormituksen vähentämiseen Enäjärvessä.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet