Valitse sivu

Uudenmaan vesistökunnostusverkosto

Uudenmaan vesistökunnostusverkosto

Uudenmaan vesistökunnostusverkosto -projekti kokoaa uudella tavalla yhteen erilaisia vesistöjen tilaan vaikuttavia toimijoita, jotta vesien- ja merenhoidon toimenpiteet saadaan käytäntöön.

Projektissa tunnistetaan keskeiset vesistökunnostusten sidosryhmät ja parannetaan yhteistyötä valtakunnallisten ja alueellisten toimijoiden välillä tapaamisten, tiedonvaihdon ja uusien hankkeiden avulla. Lisäksi tuetaan ja edistetään vesien- ja merenhoidon toimenpideohjelmien tavoitteiden toteutumista muun muassa kuntakohtaisilla vesienhoidon toimenpideohjelmilla, antamalla asiantuntija-apua paikallistoimijoille sekä viestimällä ja tiedottamalla aktiivisesti vesien tilasta ja toimenpiteistä.

LUVY koordinoi projektin koko Uudenmaan kattavaa yhteistä osuutta. Sen lisäksi jokaisella alueellisella vesiensuojeluyhdistyksellä on omalla toiminta-alueellaan erilliset osuudet.

Tavoitteet: yhteistyön parantaminen alueellisesti ja koko Uudellamaalla, hankekokonaisuuksien edistäminen, asiantuntija-apu paikallisyhdistyksille ja aktiivinen viestintä

Aikataulu: 2021–2022

Rahoitus: 97 000 €, Länsi-Uudenmaan osuus 39 450 €

Rahoittaja: Ympäristöministeriö, Uudenmaan ELY-keskus

Koordinointi: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)

Muut toimijat: Uudenmaan ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry, Kymijoen vesi ja ympäristö ry ja Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry

Länsi-Uudellamaalla on toiminut jo vuodesta 2016 Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto, joka kokoaa yhteen alueen vesistötoimijat. Lue lisää ja liity mukaan!

Katja Pellikka

Katja Pellikka

Position

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

Mitä asiakkaamme sanovat LUVYstä?

“Tekevät arvokasta ja tärkeää työtä ympäristön eteen.” -Risto Martti / Google-arvostelut

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet