Valitse sivu

Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla – VALUME

Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla – VALUME

VALUME-hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan toimenpiteitä Länsi-Uudellamaalla. Vihdissä rakennetaan kaksi kosteikkoa sekä putkipato ja pohjakynnys. Kirkkonummella tehdään vesienhallintasuunnitelma ja parannetaan vesiensuojelurakenteita.

LUVYn koordinoima hanke lisää eri toimijoiden välistä verkostoyhteistyötä ja kartoittaa myös tulevia yhteistyömahdollisuuksia.

Tavoitteet: kunnostustoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus kolmessa pilottikohteessa, verkostoyhteistyön vahvistaminen, opintoretket

Aikataulu: 2021–2022

Rahoitus: 258 800 €

Rahoittajat: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Siuntionjoki 2030 -vesistövisio, Hiidenveden kunnostus-hanke*

Koordinointi: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)

Muut toimijat: Kirkkonummen kunta, Vihdin kunta

*VALUME-hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030- vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostushankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Hanketta rahoittavat Maa- ja metsätalousministeriö ja Ympäristöministeriö osana Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen hankeavustuksia. Avustusta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Virve Ståhl

Virve Ståhl

Position

pohjavesiasiantuntija
hankekoordinaattori
virve.stahl@luvy.fi
050 447 4993

Lue lisää Virvestä

Kutsu: Näin voit vaikuttaa lähivesistösi tilaan – Yhdessä onnistumme! Avoin ja maksuton yleisötilaisuus Pusulan Kärkölän Kylätalolla tiistaina 7.6. klo 17–20

Kutsu: Näin voit vaikuttaa lähivesistösi tilaan – Yhdessä onnistumme! Avoin ja maksuton yleisötilaisuus Pusulan Kärkölän Kylätalolla tiistaina 7.6. klo 17–20

LUVY ja Suomen metsäkeskus järjestävät kohdealueiden metsänomistajille, ranta-asukkaille, osakaskunnille ja kyläyhdistyksille maksuttoman yleisötilaisuuden Kärkölän Kylätalolla 7.6.2022 klo 17–20 (ilmoittautuminen ennakkoon, ks. lisätiedot alla). Tilaisuuden järjestelyissä huomioidaan mahdolliset koronarajoitukset. Tilaisuudessa kerrotaan kohdejärvien vesien tilasta sekä metsätalouden vesiensuojelusta ja sen suunnittelusta käytännön esimerkein. Tilaisuus sisältää maastokäynnin.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet