Valitse sivu

Veikkolan vesistökunnostus

Veikkolan vesistökunnostus

Veikkolan vesistökunnostus -hanke käynnistyi vuonna 2018 tavoitteena määrätietoinen ja pitkäaikainen kunnostustyö Pohjois-Kirkkonummen Veikkolan alueen vesistöjen veden laadun ja ekologisen tilan parantamiseksi. Hanke on jatkunut vuosina 2021–2022 tavoitteena Perälänjärven, Lamminjärven ja Kalljärven ulkoisen ja sisäisen kuormituksen vähentäminen kuten aiempinakin vuosina.

LUVY koordinoi hanketta, jonka aikana pyritään hillitsemään Veikkolan alueen vesistöjen sisäistä ja ulkoista kuormitusta.

Tavoitteet: Järvien kunnostustyön jatkaminen, ulkoisen kuormituksen hillitseminen esim. hulevesien osalta, alueen toimijoiden sekä kuntalaisten osallistaminen.

Aikataulu: 2021–2022

Rahoitus: 120 000 €

Rahoittajat: Kirkkonummen kunta ja ELY-keskus. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta vuosina 2021–2022 50 % toteutuneista kustannuksista.

Koordinointi: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ryn (LUVY)

 

Tutustu Veikkolan järviin ja kunnostushankkeeseen tarinakartan avulla:

Avaa uudessa ikkunassa >>

Katja Pellikka

Katja Pellikka

Position

Karoliina Salmela

Karoliina Salmela

viestinnän asiantuntija
aluekoordinaattori
karoliina.salmela@luvy.fi
050 473 9826

Kaljärvellä käynnissä kolmivuotisen tehokalastusvaiheen viimeinen vuosi

Kaljärvellä käynnissä kolmivuotisen tehokalastusvaiheen viimeinen vuosi

Tehokalastuksen tavoitteena on vähentää järven ravinteita ja parantaa järven ravintoverkon tasapainoa vähentämällä särkikalojen määrää. Tehokalastuksen vaikutuksia seurataan tutkimalla säännöllisesti järvessä olevien ravinteiden pitoisuuksia sekä eläinplanktonin koon ja määrän kehitystä.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet