Valitse sivu

Jätevesipalvelut

LUVY palvelee jätevesiasioissa

LUVY toteuttaa suuren osan toimialueellaan Länsi-Uudellamaalla suoritettavista jätevedenpuhdistamoiden päästötarkkailuista. Tarkkailtavien puhdistamoiden kokoluokka vaihtelee suurista kuntien ja teollisuuden puhdistamoista pieniin esimerkiksi koulutuskeskusten puhdistamoihin.

Meidän kauttamme hoituvat kaikki päästötarkkailuihin liittyvät palvelut aina tarkkailuohjelman suunnittelusta näytteenottoon, vesinäytteiden analyyseihin ja raportointiin. Teemme myös haitta-aineselvityksiä, ympäristölupahakemuksia sekä muita erillisselvityksiä jätevesien osalta.

Jätevesien puhdistaminen on yksi vesiensuojelun tärkeimmistä perustehtävistä, johon yhdistys osallistuu yhteistyössä jäsenistönsä kanssa. Mahdollisimman hyvin puhdistetut jätevedet turvaavat arvokkaiden lähivesiemme pysymisen puhtaana. Jäsentemme ja muiden asiakkaidemme puhdistamotoiminnan tukeminen asiantuntijoidemme toimesta on ollut yhdistyksen keskeinen tehtävä perustamisvuodesta 1975 lähtien. Tavoitteena on auttaa käyttämään puhdistamoita mahdollisimman hyvin. Puhdistamoiden päästötarkkailu perustuu ympäristölupien lupaehtoihin. Käytännön työ tapahtuu yhteistyössä puhdistamoiden henkilökunnan kanssa.

Ota yhteyttä, niin löydämme sinun tarpeisiisi sopivan palvelupaketin!

Halutessasi lisätietoa haja-asutuksen jätevesiasioissa – kurkista lisätietoa LINKKI-hankkeen sivulta.

Marja Valtonen

Marja Valtonen

Position

puhdistamoinsinööri
reningsverksingenjör
marja.valtonen@luvy.fi
0445285025

Katriina Nummela

Katriina Nummela

Position

ympäristöasiantuntija
miljösakkunnig
katriina.nummela@luvy.fi
0445285009

“Pelkkä luparajojen saavuttaminen ei riitä”

“Pelkkä luparajojen saavuttaminen ei riitä”

LUVY on huolehtinut Vihdin Veden puhdistamoiden eli Nummelan ja kirkonkylän laitosten kuormitustarkkailusta jo useamman vuosikymmenen ajan. Puhdistamoiden teho on korkea ja samalla se on suuri ylpeyden aihe paitsi vesilaitokselle myös yhteistyökumppaneille.

Pellonpiennartilaisuudessa Kirkkonummella havainnoitiin maan rakennetta kuoppatesteillä

Pellonpiennartilaisuudessa Kirkkonummella havainnoitiin maan rakennetta kuoppatesteillä

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry LUVY ja Veikkolan vesistöhanke järjestivät to 8.10. Kirkkonummen Lapinkylässä pellonpiennartilaisuuden, jonka aiheena oli maan rakenne ja kasvukunnon parantaminen. Kouluttajana tilaisuudessa toimi agronomi, maanviljelijä Juuso Joona Tyynelän tilalta Joutsenosta. Paikalle maaperän rakennetta havainnoimaan saapui parisenkymmentä aiheesta kiinnostunutta viljelijää.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet