Välj en sida

Projekt

Hiidenvesi restaurering

Sjundeå å 2030

Glesbygdens avloppsvatten

Laxfiskarna till Svartån

FRESHABIT LIFE IP

Vattennätverken – samarbete för bättre vatten

Vattendragen i Veikkola

Restaureringen av Hormajärvi sjö

Miljöprogram för fiskerinäringen

Fokus på skogsbrukets vattenvård

Slutförda projekt

LUVY är med i många projekt

LUVY verkar som en koordinator och sakkunnig i projekt, som leder till en bättre kvalitet i våra vattendrag och vår miljö i västra Nyland. Med hjälp av projekten förverkligar vi uppdrag, som kräver samarbete mellan många olika parter.

Föreningen betjänar sina medlemmar genom att utveckla och koordinera projekt som främjar vattenskyddet, miljöskyddet eller miljöhälsan samt genom att söka utomstående finansiering till projekten.

Projekten är tidsbundna och deras mål anpassas tillsammans med de olika deltagarna och finansiärerna. Projekten inbringar ingen vinst. LUVY fungerar för det mesta som koordinator och sakkunnig.

Nyheter

LUVYLab publicerade en ny sidhelhet för sina brunnsvattenkunder

LUVYLab publicerade en ny sidhelhet för sina brunnsvattenkunder

LUVYLab har alldeles nyss publicerat en helhet på många sidor för att betjäna sina brunnsvattenkunder. På sidorna hittar man lätt de olika undersökningspaketens innehåll och priser samt instruktioner hur man inleder en undersökning och även hur man tar proverna.

Webbinariekvällen om restaureringsprojektet gällande Hormajärvi sjö samlade folk som är intresserade av sjöns tillstånd

Webbinariekvällen om restaureringsprojektet gällande Hormajärvi sjö samlade folk som är intresserade av sjöns tillstånd

Projektet restaureringen av Hormajärvi sjö 2020-2022 arrangerade 4.3.2021 ett webbinarium angående restaureringen av sjön. I evenemanget deltog totalt 43 åhörare, som är intresserade av sjöns tillstånd. Inom projektet har man rett ut effekterna på vattenkvaliteten och näringskedjornas struktur ända upp till fiskarna av att hålla en paus i syresättningen av sjöns djupvatten. Dessutom reder man ännu ut hur man skulle kunna minska belastningen från tillrinningsområdet.

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet