Valitse sivu

Länsi-Uudenmaan vesienhoidon visio ja strategia 2027

Länsi-Uudenmaan vesienhoidon visio ja strategia 2027

Länsi-Uudenmaan vesienhoidon visio ja strategia on laadittu yhdessä alueen kuntien ympäristönsuojelun viranhaltijoiden kanssa. Tämä on alueelle laadittu ensimmäinen kuntayhteistyön vesistövisio ja se kuvaa kuinka vesien tilan parantaminen vaatii toteutuakseen muun muassa tietoa vesistöjen tilasta, kunnostettavien kohteiden priorisointia ja resursointia kunnostuksiin. Vision tavoitteena on, että Länsi-Uusimaa on tunnettu upeasta vesiluonnosta ja vesien tilan hyväksi tehtävästä määrätietoisesta yhteistyöstä.

Vesistöjen, rannikkovesien ja pohjaveden hyvän tilan turvaaminen ja heikommassa olevien vesien tilan parantaminen edellyttää määrätietoista työtä ja resursseja yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Nopeita toimia tilanteen korjaamiseksi ei ole vaan tarvitaan pitkäjänteistä työskentelyä.

LUVY koordinoi eri hankkeita vieden vision tavoitetta eteenpäin.

Tavoitteet: Vision tavoitteena on, että Länsi-Uusimaa on tunnettu upeasta vesiluonnosta ja vesien tilan hyväksi tehtävästä määrätietoisesta yhteistyöstä

Aikataulu: 2019–2026

Koordinointi: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)

Niina Hätinen

Niina Hätinen

ympäristöasiantuntija
niina.hatinen@luvy.fi
044 773 0018

Maj Rasilainen

Maj Rasilainen

vesistö- ja kala-asiantuntija
aluekoordinaattori
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Raaseporiin valmistunut hulevesikosteikko viivyttää ja puhdistaa vettä

Raaseporiin valmistunut hulevesikosteikko viivyttää ja puhdistaa vettä

Tammisaaressa sijaitsevan Horsbäckin yritysalueen hulevesien käsittelyratkaisun ensimmäinen osa on valmistunut. Kosteikkoratkaisu koostuu kolmesta altaasta, joiden välillä on veden virtausta hidastavat kynnykset ja osassa altaita on ravinteita sitovaa kasvillisuutta. Alueen maaperä lisäksi edesauttaa veden suodattumista pohjavedeksi.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet